{Toplina rustikalne kuhinje}


Kuhinja Fagus, studio Koryna


Prepune dekorativnih detalja, mirisnih začina, načinjene od punog drva, rustikalne kuhinje i danas imaju brojne obožavatelje

Ako se osjećate zasićeni minimalizmom i strogim linijama koje se danas nude na tržištu namještaja možda je vrijeme da se okrenete seoskom načinu života. Provjereno povoljno djeluje na naše zdravlje i psihofizičko stanje, kažu stručnjaci. No ako niste u prilici napustiti sve i pobjeći na selo dobar način kako u urbanom okruženju stvoriti ugodno i opušteno ozračje jest urediti stan u rustiklanom stilu. Konkretnije - kuhinju.

Sudeći prema količini prodaje, trgovci kuhinjama zadovoljno trljaju ruke jer kažu da su country i rustika vrlo popularne, naročito u Istri, Dalmaciji i nekim kontinentalnim dijelovima Hrvatske koji njeguju tradiciju svog kraja. Takve kuhinje naprosto “imaju dušu” te se u njima čovjek neopterećeno može baciti na glavni posao koji se u svakoj kuhinji i očekuje - kuhanje. Seoski stil kakav se viđa u Toskani ili pitoresknim francuskim selima inspiracija je za dizajn rustiklanih kuhinja. On obiluje i dopušta puno detalja poput posuda za začine, starinskog posuđa te pomagala za kuhanje poput lonaca koji se namjerno ne pospremaju u elemente nego su šarmantno izloženi pogledima.

“Dekori kuhinje Kent vlo su traženi od strane kupaca jer su izrađeni od punog drveta odnosno masiva. Ove zanimljive fronte pokazuju kako je moguće kombinirati jedan klasični rustiklani izgled na puno načina. Ispune koje mogu biti uklada, staklo, raster ili vitraž, prilikom dizajniranja kuhinje pružaju mogućnost poigravanja koja na kraju izgleda vrlo atraktivno” kaže nam Mislav Bednjanec voditelj studija Koryna, koje se bavi projektiranjem kuhinja.

Dakle, ako ste se ipak odlučili ostati u gradu i odlazak na selo svesti na izlete vikendom, ali želite svakodnevno kuhati fino i slasno u domaćoj atmosferi, rustikalne kuhinje
su najbolji izbor.


Share/Bookmark

Nema komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...